Meubelspuiterij & Interieurspuiterij Uithoff

Zichtbaar beter

Meubelmetamorfoses

Meubelspuiterij Uithoff brengt niet zomaar een ander kleurtje aan op uw meubel. Dankzij ons professionele spuitwerk ondergaat uw meubelstuk een ware metamorfose. De mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat we op deze pagina graag een paar voorbeelden willen laten zien. Weten wat we nog meer kunnen doen? Bel dan 045 - 533 03 60.

Whitewash, white oak, greywash, vintage

Er zijn verschillende soorten industriële en ambachtelijke vintage- en whitewash-oppervlaktebehandelingen. Meubels die in veel winkels als whitewash verkocht worden hebben vaak alleen een witte, transparante, blanke laklaag op het bestaande hout. Een kleine beschadiging laat dan al snel de onderliggende donkere houtkleur zien. Een ambachtelijke whitewash houdt in dat het onbehandelde meubel ingewreven wordt met een beschermende pasta, zodat alleen de houtnerf gekleurd wordt.

De whitewash-behandeling van Meubelspuiterij Uithoff werkt anders. De twee technieken worden gecombineerd, waardoor een mooie, stootvaste finish ontstaat. Deze behandeling passen we op elke houtsoort toe.

Lees meer

Gespoten glas, glas verven, glas kleuren

Tegels geven een mooie, stralende look aan uw badkamer of keuken. Toch kan de wand er na verloop van tijd minder mooi uitzien. U bent uitgekeken op de tegels of de voegen zijn verkleurd. Tegels verwijderen of vervangen is een dure klus. Daarom biedt Meubelspuiterij Uithoff een voordelige én onderhoudsvriendelijke oplossing. De wand wordt opgemeten, inclusief uitsparingen voor bijvoorbeeld stopcontacten. Daarna wordt er een glaswand op maat gesneden. Het glas wordt aan de achterzijde in de door u gekozen kleur gespoten. Daarna wordt deze tegen de wand gekit. Hierdoor hebt u aan de voorzijde een gemakkelijk te reinigen glasplaat.

Lees meer Neem direct contact op

Binnendeuren lakken, spuiten en schilderen

De deuren in uw woning een andere kleur geven? Laat ze dan spuiten door Meubelspuiterij & Interieurspuiterij Uithoff. Het is lastig om thuis een deur stofvrij te schilderen, waardoor er vaak een korrelig resultaat ontstaat. In onze meubelspuiterij hebben we een stofvrije ruimte waar uw deur gegarandeerd strak gespoten, gelakt of geschilderd wordt.

Lees meer

Open houtnerfstructuur

Hout werkt. Dat maakt het ook zo’n mooi, natuurlijk product. Het is echter wel iets waar u rekening mee moet houden bij het behandelen van een meubel. Door het uitzetten en krimpen kunnen scheurtjes ontstaan, als het meubel niet goed is geschilderd of gelakt. Daarom spuit Meubelspuiterij & Interieurspuiterij Uithoff in Kerkrade uw houten meubels liever niet dicht, maar brengen we een flexibeler laklaag aan. Wilt u advies over de beste behandeling voor uw meubel?

Zandstralen

Heeft u iets van metaal of hout en wilt u dit ontlakt en gereinigd hebben? Dan is zandstralen een optie, mits het een niet te zachte ondergrond betreft. Vergis u niet; veel mensen denken dat met zandstralen alleen de bovenste laklaag verwijderd wordt. De ondergrond wordt wel degelijk aangetast en van tevoren moet men dan ook goed geïnformeerd worden over de eindresultaten na het stralen. Het zandstralen zorgt voor een rustiek, ruw en grover uiterlijk. Bij hout is het zo dat gefineerde delen niet gestraald worden. Ook bij zachte houtsoorten is zandstralen af te raden, gezien er meestal diepe groeven ontstaan. Massief eiken en tropisch hardhout zijn het meest geschikt voor zandstralen. De zachte delen bij massieve houtsoorten worden eruit gestraald en fijnere gedetailleerde stukken zullen vervagen. Na het zandstralen van een hardere houtsoort moet er zeer grondig geschuurd worden en de laklagen zullen ook veel dikker moeten zijn dan bij het conventioneel verwijderen van lak.

Meubelspuiterij & Interieurspuiterij Uithoff adviseert u graag over de mogelijkheden van zandstralen. Zo weet u van tevoren waar u aan toe bent en wat het resultaat zal zijn.

Wilt u weten of het mogelijk is om uw meubel of een ander object te laten zandstralen? Neem dan contact op. 

Foliekeukenfronten

De folie laat los van de keukenfronten: in vele gevallen een ware hel. Meestal laat de folie los na enkele jaren en voornamelijk buiten de garantieperiode, of de betreffende producent bestaat niet meer en u kunt nergens uw verhaal halen. De eerste deuren die veelal verschijnselen kunnen gaan vertonen van langzaam loslatende folie zijn meestal de keukendeuren die aan verschillende temperaturen onderhevig zijn.

Bijvoorbeeld: de vaatwasserdeur, koelkastdeur, de deur onder de spoelbak, de panelen onder en boven de oven of magnetron, en natuurlijk niet te vergeten de keukenfronten boven de afzuigkap.

Meubelspuiterij & Interieurspuiterij Uithoff adviseert u graag over de mogelijkheden. Zo weet u van tevoren waar u aan toe bent en wat het resultaat zal zijn.

Meer weten over de precieze mogelijkheden voor uw interieur?

Bel voor direct vakkundig advies:  0614568809  of 045 - 533 03 60

Contactformulier

Heeft u foto's die u wilt toevoegen? Stuur dan uw verzoek per mail met de foto's als bijlage naar: info@uithoff.nl.