Meubelspuiterij & Interieurspuiterij Uithoff

Zichtbaar beter

De behandeltechnieken van Meubelspuiterij Uithoff

White Wash

White Wash, White Oak, Industriële white wash, Ambachtelijke White wash, Colouring white wash en meer.

Al die verschillende termen en je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat is nou white wash en kan dat met mijn meubels en interieur?

Industriële White Wash:
Het meeste wat in de winkels verkocht wordt als white wash, is de industriële white wash. Het bestaande hout (vaak eiken) is dan gelakt met een witte transparante lak, waardoor de vlammen nog steeds zichtbaar blijven en het een algehele lichtere indruk maakt. Een nadeel van deze oppervlaktebehandeling is dat bij lichte beschadigingen de donkere onderlaag van het hout zichtbaar wordt en slijtage erg snel opvalt.

Uithoff weet dit nadeel te omzeilen door het onbehandelde hout eerst te beitsen in de gewenste lichtere, transparante witte kleur waardoor de eerste millimeters onder de beschermende blanke kleurloze laklaag nog altijd dezelfde kleur heeft. Dus heeft u gelakte eiken meubels of eiken keukenfronten, dan is deze oppervlaktebehandeling bij Uithoff Meubelspuiterij mogelijk.

Ambachtelijke White Wash:
Iets wat je minder vaak tegenkomt is ambachtelijke white wash. Het hout (veelal eiken) moet ontlakt worden of onbehandeld zijn, waarna deze met een pasta ingewreven kan worden zodat alleen de houtnerf gekleurd wordt. De rest wordt er uitgeschuurd. Het hout krijgt vervolgens één of meerdere transparante, beschermende laklagen. Dus heeft u gelakte eiken meubels of eiken keukenfronten, dan is deze oppervlaktebehandeling bij Uithoff Meubelspuiterij mogelijk.

Colouring White wash:
Deze term kent u te waarschijnlijk niet en wordt door Uithoff steeds vaker geïntroduceerd. Het is een combinatie van kleur lakken van (meestal eiken) hout en ambachtelijke white wash. Door het eiken met een open houtnerfstructuur te lakken in elke gewenste kleur kan men vervolgens met een pasta in wit of een andere kleur de houtnerf behandelen. Dat geeft u de perfecte match voor uw wens en inrichting.

Dit kan op elke houtsoort worden toegepast.

Gespoten glas

Gespoten glas in kleur als nieuwe achterwand voor uw keuken:

Heeft u een betegelde achterwand? Beginnen de voegen te verkleuren en beschimmeld uit te zien? Is alles niet meer zo waterdicht of u bent de keuken aan het moderniseren? Heeft U geen zin de oude tegels te verwijderen en weer nieuwe te laten plaatsen wat meestal zeer omslachtig en duur is?
Misschien is het dan toch eens tijd voor een onderhoudsvrije glazen achterwand.
In dat geval hoeven de oude tegels in de meeste gevallen niet verwijderd te worden en kan een glazen achterwand gewoon over de oude tegels heen gekit worden.
Alles wordt dan opgemeten, inclusief eventuele uitsparingen voor bestaande stopcontacten en u zoekt een mooie passende kleur uit. Uithoff kijkt dan samen met u naar een kleur die perfect bij uw keuken past. Staat de kleur niet in een van onze kleurenwaaiers, dan wordt deze gewoon door onze kleurspecialisten gemaakt. Zelfs zilver metallic, kristalliet en andere effecten zijn mogelijk.
Het glas wordt aan de achterzijde gespoten waardoor u aan de voorzijde een onderhoudsvrije hoogglans plaat overhoudt.
Nadat Uithoff met het plaatsen klaar is zult u waarschijnlijk nooit meer een andere achterwand willen hebben.

Neem gewoon even contact op via het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden voor uw keuken.

Binnendeuren lakken, spuiten en schilderen

Uithoff meubel- en Interieurspuiterij kan uw binnendeuren spuiten.
Het resultaat zal altijd strakker worden en beter zijn dan een geschilderde deur en vaak ook nog goedkoper.
Het is praktisch onmogelijk een deur stofvrij te schilderen. Over het algemeen kan men thuis geen stofvrije ruimte creëren.
De troep die men ervan heeft en de tijd die het geheel gaat kosten zijn het eindresultaat niet waard.

Maak een vrijblijvende afspraak bij Uithoff en ervaar wat wij voor U kunnen betekenen.

Open houtnerfstructuur

Hoogglans of zijdeglans op massief hout en fineer en spuiten met open houtnerf structuur.

Helaas wordt deze term niet vaak begrepen en door velen geen rekening gehouden met de werking van hout. De uitdrukking ‘hout werkt’ kent men wel. Hout is zelfs zo sterk dat het zich door beton heen kan drukken. Dus ook een laagje fineer van 0,8 mm eiken of een andere houtsoort heeft de neiging om te werken bij verschillende temperatuur- en vochtgraadwisselingen. Uithoff krijgt dan ook veel aanvragen waarbij men een massief of gefineerd (zoals eiken) meubel dicht gelakt wil hebben zodat de houtnerf achteraf niet meer zichtbaar is. Meestal wordt dit sterk afgeraden en gezocht naar andere oplossingen afhankelijk van de oppervlaktes en de wens van de klant.

Problemen die kunnen ontstaan na het dichtspuiten van massief of gefineerd hout:

  • De lak die in/op houtnerf ligt zal op den duur invallen waardoor nerf weer zichtbaar wordt.
  • De gelijmde banen in bijvoorbeeld tafelbladen zullen meestal weer zichtbaar gaan worden.
  • Haakse verbindingen van massief en gefineerd hout werken twee verschillende kanten op waardoor haarscheurtjes in de verf/lak kunnen ontstaan.
  • Het hout werkt meer dan de meeste krasbestendige lakken aankunnen.

En zo zijn er nog veel meer problemen die kunnen ontstaan afhankelijk van de constructie.

Het beste neemt u contact op en vraagt naar een gedegen advies voor de behandeling voor uw meubels en de mogelijkheden bij Uithoff's Meubel- en Interieurspuiterij te Kerkrade.

Zandstralen

Heeft u iets van metaal of hout en wil dit ontlakt en gereinigd hebben? Dan is zandstralen een optie, mist het een niet te zachte ondergrond betreft. Vergis u niet, veel mensen denken dat met zandstralen alleen de bovenste laklaag verwijderd wordt. De ondergrond wordt wel degelijk aangetast en van tevoren dient men dan ook goed geïnformeerd te worden over de eindresultaten na het stralen. Het zandstralen zorgt voor een rustiek, ruw en grover uiterlijk. Bij hout is het zo dat gefineerde delen niet gestraald worden. Ook bij zachte houtsoorten is zandstralen af te raden, gezien er meestal diepe groeven ontstaan. Massief eiken en tropisch hardhout zijn het meest geschikt voor zandstralen. De zachte delen bij massieve houtsoorten worden eruit gestraald en fijnere gedetailleerde stukken zullen vervagen. Na het zandstralen van een hardere houtsoort dient er zeer grondig geschuurd te worden en de laklagen zullen ook veel dikker moeten zijn dan bij het conventioneel verwijderen van lak.

Meubelspuiterij Uithoff adviseert u graag over de mogelijkheden van zandstralen. Zo weet u van tevoren waar u aan toe bent en wat het resultaat zal zijn.

Wilt u weten of het mogelijk is om uw meubel of ander object te laten zandstralen? Neem dan contact op.

Folie keuken fronten

Folie keukenfronten en keukenkastjes ,in vele gevallen een ware hel .Meestal laat de folie los na enkele jaren en voornamelijk buiten de garantieperiode, of de betreffende producent bestaat niet meer en U kunt nergens Uw verhaal halen.

De eerste keukendeuren die veelal verschijnselen kunnen gaan vertonen van langzaam loslatende folie is te herkennen aan de keukendeuren die aan verschillende temperaturen onderhevig zijn.

Bijvoorbeeld: de vaatwasser deur ,koelkastdeur, de deur onder de spoelbak ,de panelen onder en boven de oven of magnetron en natuurlijk niet te vergeten de keukenfronten boven de afzuigkap.

De scherpe randen aan de achterzijde van de folie deuren zijn en blijven een zwakke plek en lopen makkelijk een beschadiging op .

Hierdoor ontstaat meestal een opening waar vocht zijn weg ziet om naar binnen te trekken.

De onderliggende MDF gaat zich door veelvuldig bloot gesteld te zijn aan vocht uitzetten en wordt poreus.

Een ander verschijnsel bij geprofileerde folie deuren/ fronten is dat de folie zelfs op het binnenvlak loslaat ,de oorzaak is meestal een te grote oppervlaktespanning.

Gebeurd dit tijdens de garantieperiode en krijgt men een nieuwe deur geleverd ,dan komt meestal de kleur niet meer overeen. Het uiteindelijke probleem is dan tijdelijk uitgesteld tot misschien na de garantieperiode?

Wij horen dit soort verhalen van gedupeerde mensen bijna dagelijks en de oplossing ligt niet in het roekeloos eenzijdig overspuiten van de betreffende foliekeuken .De oppervlaktespanning aan de voorzijde wordt zo alleen maar groter en het probleem alleen maar erger buiten het feit dat eenzijdig spuiten van deuren kan leiden tot kromtrekking.

Het kan zomaar zijn als de folie makkelijk loslaat ,U een prima MDF ondergrond heeft om bij ons in elke gewenste kleur en glansgraad te laten behandelen.

Ook kan het zijn dat de folie na al die jaren nog steeds intact is en gewoon behandelbaar is.

Dit alles kunnen we bij U thuis of bij ons in de werkplaats onderzoeken.

In alle gevallen zijn er zeer betaalbare oplossingen voor dit probleem bij Uithoff ,zelfs al moeten er nieuwe deuren gemaakt worden!!!

Denkt U er dus aan om Uw keukenkastjes te laten verven,schilderen,lakken of vernisssen dan is het des te belangrijker contact op te nemen voor een deskundig en vooral vrijblijvend advies bij Uithoff meubelspuiterij en Interieurspuiterij te Kerkrade

Meer weten over de precieze mogelijkheden voor uw interieur?

Contactinformatie Uithoff
Bel voor direct vakkundig advies: 045-5330360 of 06-14568809

Contactformulier

Heeft u foto's die u wilt toevoegen? Stuur dan uw verzoek per mail met de foto's als bijlage naar: info@uithoff.nl.Vergeet niet Uw telefoonnummer te vermelden daar een persoonlijk contact belangrijk is voor het maken van een gedegen offerte of prijsindicatie.Uithoff verstrekt geen persoongegevens aan derden.